2 Şubat 2020 Pazar

Redkanlı Dengbêj Şakıro ile bir anı (1981)

1981 yılında Ağrılı Redki bir asker, Sarıkamış'ta askerlik yaparken, Dengbêj Şakıro'da bir davet üzerine yeğenlerinin evine gelir. Ağrılı askerde oradadır. Şakıro, Ağrılının Redki, yani kendi aşiretinden olduğunu duyunca, yanına oturtup, ona özel bir kaset doldurur.
Aşağıdaki video, Şakıro'nun Redki olmadığı iddia edenlere ve onu kendilerine mal etmeye çalışanlara, belge niteliğinde bir cevaptır.




9 yorum:

  1. Gurur duyuyorum sizlerle. Aşiretimin yüz akları. Vallahi imkanım olsa, size her türlü imkanı sunarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağrı soyadından redky asiretindenim

      Sil
    2. Kadir Çayir hangi köy?

      Sil
  2. Admin Arap Bakrani aşireti kendi arasında bir whatsaap grubu kurmuş. Bende mahsustan katıldım. Sabahtan akşama kadar Redki aşiretine sallıyorlar. Redki aşiretinden nefret ediyorlar adeta. Bunlara düz gitmemek için kendimi zor tutuyorum. Deşifre olmayım diye sesimi çıkartmıyorum ama bunlar tam pislikmiş. Bunlarla gerçekten bizim alakamız olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili akrabam. Boşver, kim ne yaparsa, kendisine yapar. Hiç takma da, muhattap da olma, gruplarında da durma, düzde gitme. Gerek yok. Redki aşireti, kimin ne olduğunu biliyor. Bize düşman olan da mert olsa, öyle gruplarda bizi çekiştirmez, gelir Redkilerin yüzüne söyler. Biz buradayız. Biz ne hakaret ederiz, nede arkalarından konuşuruz. Asalet bunu gerektirir.

      Sil
  3. Mrb biz ağrı diyadinde çayir çelik tuncay ve yenigün soyadlarinda redki aşiretin mensuplarıyız 200 hanemiz var

    YanıtlaSil
  4. Merhaba.
    Bu aileler hakkında bilgi, sitemizde var.

    YanıtlaSil
  5. Ağrı SIRDO KÖYÜ RETKİYA AŞİRETİN TIPKI BİR ABİ GİBİDİRLER AŞİRET TE BİR SORUN OLURSA KOŞARLAR

    YanıtlaSil
  6. Selamun aleykum Şakiro benim amcam olur ve biz büyüklerinden öğrendiğim Redki aşirentindeniz. Son 1 yıldır birinin zilli ler seyid sözü üzerine araştırma yaptım Bize zilli diye öğretildi ama en yaşlı amcamdan öğrendiğin redki zilan.

    YanıtlaSil