3 Aralık 2019 Salı

Malbat kolundan olan bazı köyler ve yerleşkeler

Redkan aşireti de diğer aşiretler gibi çeşitli kollardan, kabilelerden ve ailelerden meydana gelmektedir. Aileler sülaleleri, sülaleler kabileleri, kabileler ise aşiretleri meydana getirir.

Mıstekalo Kılamı Redkiler Üzerine Mi?


Anonim olup tarihi bilinmeyen Mıstekalo kılamı, Şeroyê Bıro ve Delil Dilaner tarafından okunmuştur. Kılam, Mıstekalo köyünde yaşanmış bir savaşı anlatmaktadır.

Redkan büyüklerinden tarihi bilgiler 2 (Video)


Iğdır'ın Evci köyünden olan Sabri Malgaz (70), Redkiler hakkında bazı bilgiler veriyor. Sabri amca, Redki aşiretinin merhum liderlerinden Esê Beko'nun kardeşinin oğludur. 70 yaşında olan Sabri amca, tarihi bilgiler konusunda bizlere çok yardımcı oluyor. Ses kaydını Êla Redkan takipçileri için Türkçeye çevirdik.

Redkan büyüklerinden tarihi bilgiler (Video)


Ağrı'nın Poxana (Sarıdoğan) köyünden olan Hacı Mehmet Damar, Redkiler hakkında bazı tarihi bilgiler veriyor. Ses kaydının bazı bölümlerini Êla Redkan takipçileri için Türkçeye çevirdik.

Tıllık ve Zıxçi Köyleri Toplantısı

Kars Digor Zıxçi ve Tıllık köylerinden, Redki aşiretinden ORUN, KAYA, İNCE ve GÜZEL aileleri, beş babada birleşirler.

2 Aralık 2019 Pazartesi

Haritadan Ağrı Merkezde Redkilerin Yaşadığı Köyler

Êla Redkan'ın Ağrı merkezde yaşadığı köyler, harita üzerinden yuvarlak içerisine alınmıştır. Redkiler Ağrı merkezin hemen hemen tüm köylerinde yaşıyorlar. Yukarı yuvarlak içerisine alınan bazı köyler tamamıyla Redki, bazılarında yarı yarıya, bazılarında ise bir kaç hanedir.