14 Aralık 2018 Cuma

Redki Aşireti Hudut Gazetesi Manşetinde

Yüzyıl sonra Gürcistan'da bulunan Redki aşiretinden aileleri Iğdırdan ziyarete giden Sabri Malgaz, Iğdır Hudut Gazetesi tarafından haber yapıldı.


Söz konusu haber;

100 YILLIK AKRABALARINI GÜRCİSTAN’DA BULDU

Iğdır’da Retki Aşiretinden SabriMalgaz, yaklaşık 100 yıl sonra akrabalarını Gürcistan’da buldu.

Sabri Malgaz, araştırmalarısonucunda akrabalarından Mıho’nun ailesinin, çocuklarının, torunlarının izineGürcistan’da rastladı. 100 yıl sonra hasret gideren akrabalar artık sürekliirtibat halinde kalacaklarını belirttiler.

Retki aşiretinin geçmişi ve seceresiyle ilgili geniş bilgisahibi olan Sabri Malgaz, ailenin hikâyesini şu şekilde aktarıyor:

“Yaklaşık yüz yıl öncebüyüklerimizden Mıho, Iğdır’dan, ailesinden ayrılıp gidiyor. Gürcistan’daevlenen Mıho’nun çocukları, torunları oluyor. Yıllarca birbirimizden habersizolduğumuz için karşılıklı olarak hiçbir haber alınamıyor. Sorup soruşturmamsonucunda akrabalarımızı Gürcistan’ın Marneuli kentinin Dmanisi Köyü’ndebuldum. Sağ olsunlar bizleri çok sıcak bir şekilde karşıladılar. Kurban kesip,evlerinde misafir ettiler. Oradaki akrabalarımın mezarlarını yıllar sonra da olsa ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadım.”

Buluşmaları sonrası duygulu anlar yaşadıklarını ifade eden Sabri Malgaz, yıllar önce giden akrabası Mıho’nun çocuklarının ve torunlarının sadece Gürcistan’da değil, aynı zamanda Rusya’da, Gence’de ve Bakü’de de yerleşmiş olduklarını öğrendiğini ifade etti. Sabri Malgaz Gürcistan’daki akrabalarıyla buluştuktan sonra, buradan ayrılan Mıho’nun çocuklarının ve torunlarının yaklaşık olarak 400-500 kişi arasında olduğunu söylüyor.

Yıllardır birbirlerinden habersiz yaşayan aileler birbirlerine kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu ifade ederek, bundan sonra sürekli olarak birbirlerini ziyaret edeceklerini belirttiler. Ayrıca Sabri Malgaz yaptığı açıklamada; “bu birlikteliğin oluşmasında birçok kişinin emeği ve katkısı oldu. Hepsine teşekkür ederim. Ayrıca Facebook’ta bir grup oluşturarak, geçmişe dair bilgiler paylaşan “Êla Redkan – Redki Aşireti”sayfasının yöneticilerine de teşekkür ederim” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder