Bu köyden göç etmiş Redkanlıların soy isimleri: Beyazıt, Gül, Gülaydın, Atik, Aras, Acar, İrtem, Ekti, Erdem, Üren, Deneri, Çek, Uren, Kıraç, Talay, Servan, Temiz.
Ayrıntılı bilgi ve soy ağaçları REDKANLILAR isimli kitapta. Kitabı satın almak için BURAYA ⬅️ tıklayın.
Eçé amca. Ayni zamanda Ergüder köprüsü yakınlarındaki Ermeni katliamının canlı tanığıydı. Yüzlerce kadın ve çocuk, hangarlarda diri diri yakılırken gören birisidir.
YanıtlaSilEçé, Eliye mehmutké (Mahmut alarin dedesi ) ile birlikte, hamidiye alaylarindadir. Butun erkekler olduruldukten sonra, kadinlar ve çocuklar erguder koprusu yakinlarindaki hangarlarda, ( Sanirim su anda askeri kisla var oada ) Askerlerin tasarrufuna birakilirlar. Bu arada, Yuzbasi kemal diye birisi, Kurtler tepki gosterir diye, alayi dagitir ve evlerine gonderir ama, kalanlarin içinde, Eçé ve eli de var. Bir sure sonra, hastalik yayacaklar diye, askerlerin ellerindeki butun ganimeti toplarlar. Eçé, aldigi kizi vermek istemez ama, onlar zorla alirlar ve hepsini hangarlara doldururlar. herkesin gozu onunde diri diri yakilirlar. ne zamandir bu fotoyu ariyordum. Altina butun hikayesini yazip yayinlarim yakinda.
Mehmetin oğluları nevzat,Ercan sait, Veysel,erkan
YanıtlaSilBekir in oğluları turan, Turgay,Tuncay
Ahmet'in oğluları tugay,Burhan,Orhan, Erhan
SilSabahattin Aras:
YanıtlaSilBabamin annesi selbi revan doğumludur 1895 hayvanlarini şek diye bir bölgede satiyorlarmiş
ığdırda yaşıyorum benim babam mehmet soak babasının adı behri behrinin babasının adı bıha bıhanın babasının adı ahmet ahmetin babasının adı heci sıleman saygılar hūrmetler
YanıtlaSilMerhaba, ben Dr. Levent Çağatay. 1987 - 1989 yılları arasında Aralık İlçesi Hasanhan Köyü Sağlık Ocağı hekimiydim. Bu sağlık ocağına bağlı 12 köyün (Babacan, Kırçiçeği, Adetli, Kolikent, Karahacılı, Aşağı Çamurlu, Yukarı Çamurlu, Aşağı Topraklı, Yukarı Topraklı, Hacıağa, Ramazankent, Saraçlı) yanısıra aşı kampanyaları sırasında Aralık Merkez Sağlık Ocağı'na bağlı köylere de gidiyordum. Bu köylerden biri de Yenidoğan (eski adıyla Maksizillo) köyünden yukarı çıkılarak ulaşılan Gömük köyü idi. Bu köy gerçekten de iki Ağrı Dağı arasında gömülü gibiydi. İki zirvenin yüksekliği nedeniyle burada gün kısa olurdu. Gittiğimizde bizi orada köyün ağası ağırlamıştı. İsmini şimdi hatırlamıyorum ama bize horoz kesmişti ve yanında da lavaş, peynir, patatesli bir yemek ve çay ikram etmişti. Köyün topoğrafyası burada gördüğüm fotoğraflardakine benzemiyordu. Sanki doğu - batı yönünde uzanan bir dere yatağının daha çok kuzey tarafındaki yamaçtaydı evler. Genel görünüm daha çok bir vadiyi andırıyordu. Bu arada siteniz anasayfasının en altında köylerin listelendiği harita da Aralık ilçesi Kırçiçeği Köyü'nün hemen güneydoğusunda Gömük - Gomika Redkan adında bir köy gösteriliyor. Orada Kırçiçeği ile Adetli köyleri arasında başka köy yoktu. Gömük köyü yine Kırçiçeği köyüne göre güneydoğu yönünde çok daha uzakta ve tam Büyük Ağrı ile Küçük Ağrı zirvelerinden geçen bir hattın biraz kuzeyindeydi. Google Earth'den de baktım. Gömük olarak işaretlediğiniz yere karşılık gelen bir köy görünmüyor. Köyün benim hatırladığım konumunda da Google Earth'te bir yerleşim yok. Evler ya gömülmüş ya da yerinden sökülmüş olmalı. O yıllardan fotoğraf bulursam paylaşırım.
YanıtlaSilMerhaba değerli hocam. Gomık köyü, küçük Ağrı dağına çok yakındır. Köy doksanlı yıllarda devlet tarafından boşaltılmıştı. Ondan dolayı haritalarda çıkmıyor. Gomıklılar da şuan genelde Aralık'ta yaşıyorlar.
SilBen aslen gömük köyündenim yazın her zaman giderim zaten köy 1992 yılında terk edildi.Biz şimdi yayla olarak kullanıyoruz.İsterseniz WhatsApp'tan size fotoğraf atabiliriz
SilMerhaba. Bu mail adresine istediğini gönderebilirsin redkan676@gmail.com
SilÜzücü de olsa bilgiler için teşekkür ederim. Yıkılan her bir şey tarihimizin kaybolmasıdır.
YanıtlaSilEski köyümüz
YanıtlaSilUzun zamandır bu resmin hikayesini arıyordum. Bu resim 30 yıldan fazladır bizim evde. Bilgi verdiğiniz için teşekürler. Eçê dayiyla uzun uzun bakistiktan sonra tanışmak güzel oldu.
YanıtlaSilBizde gomik köyünden gelmeyiz soyadımız kirac.kircicek köyünde ikamet etmekteyiz
YanıtlaSilEçê dayı senelerdir bizimle yasıyor hayırdır fotoğrafı niye asılı evinizde anlamadım ayrıca gomik köyü yıkılmadı yalan yanlış bilgiler yayınlamayın saygılarımla redkan.
YanıtlaSilAbicim ben gömüklüyüm 1992 yılında terk edildi ve yayla olarak kullanıyoruz
SilMerhaba ben Tamer Aras.Biz de gömük köyün de yaşamaktaydık ve oldukça güzel fotoğraflar var ve şu an vefat etmiş olmasına rağmen bazı büyüklerimizin fotoğrafları var. Aynı şekilde şu an hayatta olan dedem Ali Aras 100 yaşındadır kendisi gömük hakkında çok şey bilmektedir
YanıtlaSilBen Tamer Aras yukardaki fotoğrafta ben ve abim varız ben şu 16 yaşındayım o fotoğrafta 8-9 yaş civarında idim
YanıtlaSilMerhaba ben Tamer Aras. Balyaların olduğu fotoğrafta ben varım o gün ben ve babam balya taşımaya gitmiştik bu fotoğrafı xarabajar olarak adlandırılan yerde yada köyün girişindeki terketide çekmiştik. Ayrıca soy ağaçlarında bazı eksikler var.Çünkü amcalarımın çocukları yokmuş gibi gözüküyor oysa çoğunun torunları var ve abimin ismini Taner olarak yazmışlar ama gerçek adı Caner
YanıtlaSilKöyümüz 1992_1993 yıllarında devlet tarafından boşaltıldı.cami ve okul yiktirildi.resmi kayıtlarda var.yolu bile yapılmıyor.
YanıtlaSil