31 Aralık 2016 Cumartesi

Redkili Asker Yakılarak Katledildi

Geçtiğimiz aylarda barbar çetesi İşid tarafından kaçırılan iki asker, Türkiye'nin hiç bir girişimde bulunmaması sonucu, yakılarak katledildiler. Yakılan iki askerden biri olan Sefter Taş, Iğdır'ın Aralık ilçesi Aşağı Aratan (Êretana Jêrê) köyünden bir Redkiydi.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, aylardır İşit'in elinde rehin olan Sefter Taş için meclise önergeler verip, devletin Sefter Taş'ı kurtarmak için girişimlerde bulunmasını istedi ama, Akp hükümeti tüm çabalara, soru önergelerine kulaklarını tıkadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından IŞİD’in kaçırdığı Er Sefer Taş’ın akıbetine ilişkin, dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’ın 1 Aralık 2015 tarihinde verdiği soru önergesi ile Van'da bir gösteriye müdahale eden polisin eylemcilere “Yaşasın IŞİD” diye bağırmasına ilişkin, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle, 24. Dönem Milletvekili Kemal Aktaş’ın 8 Ekim 2014 tarihinde verdiği soru önergelerinin bakanlar tarafından cevapsız bırakıldığı ortaya çıktı.

HDP tarafından verilen 1 Aralık 2015 ve 8 Ekim 2014 tarihli önergeler şöyle:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder