Sayfalar

4 Haziran 2017 Pazar

Alekilise - Şehitemin

Alekilise (Şehitemin) Kars Sarıkamış'a bağlı bir Redki köyüdür.

Köydeki Redkilerin soy isimleri: Çolak, Çelik, Cengiz, Çabık, Bakışçı, Gündüz, Kılıç, Taş, Özbilen, İlbay, Soysal, Erol, Yaman, Ceylan, Işıldak, Gençyılmaz, Kapal, Parim.

Ayrıntılı bilgi ve soy ağaçları REDKANLILAR isimli kitapta. Kitap için BURAYA ⬅️ tıklayın.

12 yorum:

  1. Taman ailesinden redki asiretindenim dedem avle şevo.yukari dormeli koyunden.soydaslarima selam olsun sizlerle tanismak isterim

    YanıtlaSil
  2. Aslan ve Elagöz aileleri, Celaliler. Bu iki aile Redki aşiretinden Melle Usıv'ın bacısının çocuklarıdır.

    YanıtlaSil
  3. Hozikilerin bir kısmı Kağızman şaban köyünde yer almaktadırlar 80-90 yolları arasında selim yukarıkotanlı ve dölbentli köylerine yerleşmişlerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Ellerine sağlık. Hozıki ailesi hangi köyde, hangi soy isimleri almış? Yazabilir misin. Bizde yazılı olanları ona göre eksik yanlış varsa düzeltiriz.

      Sil
  4. Oradakiler Ahmet’ten Horasan’dan Erivana göç etmiş olan ve yüzyıllarca Erivana köyünde yerleşik hayata geçerler Daha sonra Rusya ile yapılan insan takasıyla birlikte eski bir Ermeni yerleşim birimi olan Alakilise köyüne yerleşirler sicil yasasıyla birlikte ve aynı zamanda birinci Dünya Savaşı ile alevlenen Savaştan savaşta Halit Bey’in arkadaşı haluk Bey’in ticaret arkadaşı tavsiyesiyle erzuruma doğru göç etmişlerdir bu uzun yolculukta Büyük zorluklar yaşamışlardır ve beraberinde aile fertlerinin erkeklerinden Halit dede apantisti atlayarak hayatını kaybeder.Ayla fertlerinden Özkan’ı dedi biz gıda de ailesine canını malını namusunu eşkiyalara ve Osmanlı’nın barbar illegal eşkiyalarına karşı Direnerek şehadete ulaşmışlardır mezarları Karayazı ve Karaçoban arasında bir bölgede bulunmaktadır birinci Dünya Savaşı sonrasında ailenin bir kısmı Aleixi köyüne geri dönmüştü diğer kısmı kobal KaraçobanCivarında yerleşik hayata geçmişler Karaçoban da kavaklı kobal Özmen küçüksu ve kılıç soy isimlerle anılmaktadırlar

    YanıtlaSil
  5. Dedem şehitemindeki kilic ailesiyle amca çocuğuyuz demisti.Erzurum Karaçoban a gelmişler bizimkiler rewanda. Siyabend dedem sürekli gidip gelirmiş şehitemine (siyabend-abdo-Hüseyin) bilgisi olan yazabilir mi ?

    YanıtlaSil
  6. Welo dedem kilic soy isimli akrabalirimizla amca çocuğuymuş. Welo-abdo-huseyin. Erzurum Karaçoban. Bilgisi olan var mi ?

    YanıtlaSil
  7. Vay be demek köyü benim dedem satın almış

    YanıtlaSil
  8. Şehitemin köyünden rahmetli Mehmet Emin üzümü tanıyan varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tanıyorum kendisi babam olur ben küçük kızıyım

      Sil
  9. Gündüz ailesinden redkanlilar selam olsun

    YanıtlaSil